Navigation Menu
Windsurfing er en god måde for at udnytte den danske blæst på

Windsurfing er en god måde for at udnytte den danske blæst på

By on aug 12, 2013

Har du nogensinde prøvet windsurfing? Det kræver tålmodighed og de fleste falder tit de første gange de prøver. Men windsurfing er noget man nemt kan kaste sig ud i, når man bor i Danmark, fordi det blæser meget. Vinden burde man udnytte på flere måder end for elproduktion.

Det vestlige Nordjylland er det sted i Europa, hvor det gennemsnitligt blæser mest, eller 9 m/s. Vejrsystemerne skifter hurtigt, og man kan ikke regne med den samme vindstyrke og retning mere end ca. 48 timer ad gangen. Hvis du er en nybegynder, er det vestlige Nordjylland derfor måske ikke det bedste sted at begynde.

Men der er ingen grund for bekymring alligevel, fordi Danmarks kyster er afvekslende, og de fleste mennesker kan finde et sted, der matcher deres færdighed. Selv hvis du rejser med en gruppe, er der god mulighed for at du kan finde steder med himmelhøje bølger og lavvandede fjorde indenfor det samme område. Et eksempel om sådan et område er ved Klitmøller eller Hamburg bugt, mens begyndere kan afprøve deres færdigheder på Vandet Sø. Lignende forhold kan findes ved Hvide Sande og langs Holmsland Klit for de øvede, mens gruppens mindre øvede kan øve sig på den fladvandede Ringkøbing Fjord.